Πού μπορεί να βρίσκεται ο Μακρόν; Η αινιγματική απουσία του προέδρου

Την τελευταία φορά που είδαμε τον Εμανουέλ Μακρόν σε κοινή θέα, φορούσε ένα σκούρο τζάκετ, γυαλιά στυλ Top Gun και μαύρο καπέλο μπέιζμπολ. Μια εμφάνιση που θύμιζε ροκ σταρ, σύμφωνα με το Politico. Ωστόσο, εδώ και δύο εβδομάδες, φαίνεται να έχει εξαφανιστεί από το χάρτη.

Πέρα από τις διεθνείς υποχρεώσεις, δεν έχει κάνει καμία εμφάνιση πουθενά. “Την προηγούμενη Κυριακή, αντί να εμφανιστεί στην τηλεόραση για να παρηγορήσει τους τραυματίες στρατιώτες μετά από την καταστροφική ήττα στον πρώτο γύρο των εκλογών, το Προεδρικό Μέγαρο εξέδωσε μια σύντομη δήλωση με τον πρόεδρο να καλεί για ενότητα. Για πρώτη φορά, η κεντρική συμμαχία του Μακρόν, που έχει πληγωθεί ήδη από την ήττα στις ευρωπαϊκές εκλογές τον Ιούνιο, βρίσκεται σε μια απελπισμένη μάχη χωρίς τον ηγέτη της,” επισημαίνει το Politico και προσθέτει: “Και η αλήθεια είναι ότι οι σύμμαχοί του φαίνεται να μην τον θέλουν στην εκστρατεία: η φιγούρα του Μακρόν εξαφανίζεται από κάθε πολιτική κίνηση”.

Αποσύνδεση
“Του είπαν να σταματήσει [την εκστρατεία]… Και δεν είναι ότι ακριβώς μας άκουσε, αλλά μάλλον ότι αναγκάστηκε να το ακούσει,” σχολιάζει ανώνυμα στο Politico ένα στέλεχος της Αναγέννησης. “Υποτίμησε το πόσο απογοητευμένο ήταν το κοινό από την παρουσία του,” προσθέτει

Τις τελευταίες εβδομάδες, πολλοί πολιτικοί εξέφρασαν πιέσεις για να κρατηθεί ο Μακρόν μακριά από την πολιτική εκστρατεία, σε αυτό που φαίνεται να είναι η αναγκαία “αποσύνδεση”. Ένας υπουργός ακόμη παραδέχτηκε δημοσίως στην τηλεόραση ότι η εικόνα του προέδρου ήταν “ξεθωριασμένη”.

“Για τον τολμηρό πρόεδρο 46 ετών, που πάντα τραβά τα φώτα της δημοσιότητας, που φέρνει νέες ιδέες, διαταράσσει το υπάρχον καθεστώς, η νέα πραγματικότητα δεν του ταιριάζει. Ωστόσο, σαν Ναπολέων που εξορίστηκε, ο Μακρόν ετοιμάζει την επόμενη μάχη: να διοικήσει τη Γαλλία μετά από μια αναμενόμενη ήττα την Κυριακή. Ο Γάλλος πρόεδρος μπορεί να βρεθεί σε μια κατάσταση “συγκατοίκησης” με την Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λε Πεν,” σχολιάζει το Politico.

δειτε ακομα

δειτε ακομα