Πορτογαλία: Ακτιβιστές μαζεύουν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοιβάζουν σε μια πλατεία της Λισαβόνας

Στα πλαίσια της προστασίας του περιβάλλοντος, ακτιβιστές στην Πορτογαλία, συνέλεξαν περίπου 650.000 αποτσίγαρα, και τα στοίβαξαν σε μια πλατεία της Λισαβόνας, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για τα προβλήματα ρύπανσης που προκαλούνται από τα αποβλήτα τους.

Ο Αντρέας Νόε, Γερμανός 34 ετών που είχε αυτήν την πρωτοβουλία, δήλωσε: “Ζητήσαμε από όλους τους ανθρώπους στην Πορτογαλία να συμμετάσχουν στο σχέδιό μας για να τραβήξουμε την προσοχή στη ρύπανση από το πλαστικό. Τα αποτσίγαρα κρύβουν πλαστικό και πολλοί δεν το γνωρίζουν”.

Ο Νόε, που είναι μοριακός βιολόγος, εγκαταστάθηκε στην Πορτογαλία πριν από έξι χρόνια και εγκατέλειψε την καριέρα του για να ασχοληθεί αποκλειστικά με την προστασία του περιβάλλοντος. Πριν από δύο χρόνια, κατάφερε να μαζέψει περίπου ένα εκατομμύριο αποτσίγαρα σε μόλις δύο μήνες.

“Θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό το πρόβλημα, και να καλέσουμε τους ανθρώπους να πετάνε τα αποτσίγαρα στον κάδο απορριμμάτων ή σε σταχτοδοχεία τσέπης, αντί να τα πετούν στο έδαφος” δήλωσε ο συμμετέχων στην κινητοποίηση, Νταβίντ Φιγκουέιρα.

δειτε ακομα