Πολλοί Νεκροί από τη Θερμασία που Πλήττει την Πρωτεύουσα της Ινδίας

Ήρθε η θερμασία και κάνει τη ζωή δύσκολη στη βόρεια Ινδία. Τουλάχιστον 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Νέο Δελχί λόγω του καύσωνα, σύμφωνα με τους Times of India. Η χώρα βιώνει ακραίες θερμοκρασίες αυτό το καλοκαίρι.

Τα νοσοκομεία δέχονται σορούς από τις τελευταίες ημέρες, με τους περισσότερους να είναι άποροι και φτωχοί άνθρωποι που ζούσαν στην ύπαιθρο και εργάζονταν εκεί.

Η Ινδία έχει καταγράψει πάνω από 40.000 περιστατικά θερμοπληξίας και τουλάχιστον 110 θανάτους από την 1η Μαρτίου έως τις 18 Ιουνίου. Οι περιοχές της βορειοδυτικής και ανατολικής Ινδίας αντιμετωπίζουν διπλάσιες ημέρες καύσωνα σε σύγκριση με τον κανονικό ρυθμό για αυτή την εποχή.

Η εφημερίδα The Hindu χαρακτηρίζει αυτήν την παρατεταμένη θερμότητα ως φυσική καταστροφή, εστιάζοντας στο έλλειμμα νερού και τη ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια που έχει φτάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Το Υπουργείο Υγείας έχει δώσει εντολή για άμεση φροντίδα στους ασθενείς σε ομοσπονδιακά και κρατικά νοσοκομεία, με τα νοσοκομεία να αυξάνουν τις διαθέσιμες κλίνες.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει και άλλες υψηλές θερμοκρασίες για τον επόμενο μήνα. Στο Δελχί, η περασμένη νύχτα ήταν η θερμότερη των τελευταίων 50 ετών, με τη θερμοκρασία να μην πέφτει κάτω από τους 35,2 βαθμούς Κελσίου.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την Ασία αντιμετωπίζουν τη ζέστη, ενώ οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η κατάσταση επιδεινώνεται λόγω της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής.

δειτε ακομα

δειτε ακομα