Δικαστική δίωξη κατά του Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.

Σώμα ενόρκων στη Νέα Υόρκη αποφάσισε να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για την υπόθεση της καταβολής 130.000 δολαρίων σε μια πορνοστάρ προκειμένου να εξαγοραστεί η σιωπή της, πριν από την εκλογική του νίκη το 2016. Η ποινική δίωξη είναι η πρώτη που ασκείται κατά πρώην προέδρου των ΗΠΑ και ενδέχεται να επηρεάσει την κούρσα των προεδρικών εκλογών του 2024.

Ο Τραμπ έχει ήδη δηλώσει ότι θα συνεχίσει την εκστρατεία του, ακόμη και αν ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του, για να εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. Ωστόσο, δεν υπάρχει προηγούμενο για έναν προεδρικό υποψήφιο να κάνει εκστρατεία κατά τη διάρκεια της δικής του ποινικής δίκης. Η υπόθεση μπορεί να είναι σε εξέλιξη και πέρα ​​από τον Νοέμβριο του 2024, αλλά μια καταδίκη πριν από αυτή την ημερομηνία θα προκαλέσει συνταγματικά ζητήματα.

Η ποινική δίωξη κατά του Τραμπ είναι η δεύτερη που ασκείται εναντίον του από τον εισαγγελέα του Μανχάταν, Άλβιν Μπραγκ, μετά την καταδίκη της οικογενειακής του επιχείρησης για φορολογική απάτη. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι η ποινική δίωξη εναντίον του είναι ενορχηστρωμένη επίθεση.Ο εισαγγελέας των ΗΠΑ κατηγορείται για απάτη και ανάμιξη στην εκλογική διαδικασία ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024. Εδώ και χρόνια, η αμερικανική δικαιοσύνη επιδιώκει να εξακριβώσει αν ο 76χρονος ρεπουμπλικάνος έκανε ψευδείς δηλώσεις ή παραβίασε τη νομοθεσία για τη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών όταν κατέβαλε χρήματα στη Στόρμι Ντάνιελς πριν από την εκλογική του νίκη τον Νοέμβριο του 2016. Παρόλο που ο ενδιαφερόμενος αρνείται τις κατηγορίες και κρίνει την έρευνα πεθαμένη, ο εισαγγελέας αντιμετωπίζει καταιγισμό φραστικών πυρών από τον Τραμπ και άλλους ρεπουμπλικάνους. Επιπλέον, ο εισαγγελέας αναφέρει ότι ο ενδιαφερόμενος δεν ήθελε να αποκαλύψει την εξωσυζυγική σχέση που είχε μαζί της ορισμένα χρόνια πριν.

δειτε ακομα