Πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια αναχωρεί για τη Γάζα από την Κύπρο – Αμερικανική οργάνωση προσδοκά την άφιξη

Το ισπανικό πλοίο Open Arms, του οποίου η ιδιοκτησία ανήκει στην ομώνυμη φιλανθρωπική οργάνωση, πρόκειται να ξεκινήσει από την Κύπρο με προορισμό τη Γάζα, χωρίς να έχει ακόμη καθοριστεί η συγκεκριμένη τοποθεσία δέσμευσής του εκεί.

Το συγκεκριμένο πλοίο, που είχε δεσμευτεί στη Λάρνακα πριν από τρεις εβδομάδες, θα μεταφέρει μια φορτηγίδα με τρόφιμα που παραχωρεί η αμερικανική οργάνωση World Central Kitchen, όπως δήλωσε στο Associated Press ο ιδρυτής του Open Arms, Όσκαρ Καμπς.

Η οργάνωση Open Arms αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι ισραηλινές αρχές έχουν ξεκινήσει τον έλεγχο του φορτίου βοήθειας, που ανέρχεται σε «200 τόνους τροφίμων βασικής ανάγκης, όπως ρύζι, αλεύρι και κονσέρβες τόνου».

Ως προς το χρονικό πλαίσιο, αναμένεται το πλοίο να φθάσει σε μια άγνωστη τοποθεσία ανοικτά των ακτών της Γάζας μέσα σε περίπου δύο έως τρεις ημέρες, όπως δήλωσε ο κ. Καμπς. Παρόλα αυτά, εξέφρασε αισιοδοξία για την ασφάλεια του ταξιδιού, αναφέροντας πως το τελευταίο μίλι της διαδρομής των 216 μιλίων θα αποτελέσει εξαιρετική πρόκληση.

Στην προοριζόμενη τοποθεσία, μια ομάδα από την οργάνωση World Central Kitchen έχει ετοιμάσει μια προβλήτα για την υποδοχή της βοήθειας, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν.

Η οργάνωση World Central Kitchen δήλωσε ότι είχε ετοιμαστεί εδώ και εβδομάδες για το ταξίδι βοήθειας, μέχρι την ανακοίνωση του θαλάσσιου δρόμου από την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ βρισκόταν στην Κύπρο.

δειτε ακομα

δειτε ακομα