Σύλληψη 21χρονου Εθνοφρουρού για διαρροή εγγράφων του Πενταγώνου

Ο 21χρονος Εθνοφρουρός Τζακ Τεϊσέιρα συνελήφθη από το FBI για την διαρροή των απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου στο Νορθ Ντάιτον της Μασαχουσέτης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Ο νεαρός, που είναι επικεφαλής του Thug Shaker Central, μιας διαδικτυακής ομάδας 20-30 μελών, είχε φωτογραφήσει περίπου 300 έγγραφα.

Ο Τζακ Τεϊσέιρα, γνωστός και ως Αυθεντικός Γκάνγκστερ, είναι ρατσιστής και επικριτής της αμερικανικής κυβέρνησης. Επιπλέον, μοιράζεται με τα μέλη του Thug Shaker Central την αγάπη τους για τα όπλα, τα ρατσιστικά memes και τα βιντεοπαιχνίδια.

Η επιχείρηση επιβολής του νόμου στο Νορθ Ντάιτον συνεχίζεται και το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για τη διαρροή. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ταξίαρχος Πατ Ράιντερ, χαρακτήρισε τη διαρροή «προμελετημένη εγκληματική ενέργεια» και παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στο υπουργείο Δικαιοσύνης για περισσότερες διευκρινίσεις.

Δηλώσεις προέδρου Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ανήσυχος για τη διαρροή αλλά δεν θεωρεί ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος από αυτήν. Σύμφωνα με ανακοίνωση από τον ίδιο, οι αρχές διεξάγουν πλήρη έρευνα για το συμβάν. Επιπλέον, δήλωσε ότι οι αρχές “πλησιάζουν” στην πηγή της διαρροής.

δειτε ακομα

δειτε ακομα