Πενς: Δριμύτατη κριτική κατά του Τραμπ για την επίθεση των Ρεπουμπλικανών στο Καπιτώλιο

Ο πρώην αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πενς, ξεκίνησε την εκστρατεία του για τη διεκδίκηση του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του 2024, κατακρίνοντας σθεναρά τον Ντόναλντ Τραμπ για την επίθεση των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Ο Μάικ Πενς ανέφερε ότι ο ίδιος επέλεξε το Σύνταγμα παρά τον Τραμπ, αποφασίζοντας να τηρήσει τη συνταγματική του υποχρέωση αντί να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

Ο Μάικ Πενς τόνισε επίσης ότι όσοι βάζουν τον εαυτό τους πάνω από το Σύνταγμα δεν πρέπει ποτέ να γίνονται πρόεδροι των ΗΠΑ, καταδικάζοντας έμμεσα τον Ντόναλντ Τραμπ.

Παρόλο που οι δημοσκοπήσεις δεν του δίνουν μεγάλες πιθανότητες, ο Μάικ Πενς παραμένει υποψήφιος για να διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε κατηγορήσει τον Μάικ Πενς για δειλία και οι σκληροπυρηνικοί υποστηρικτές του ζητούσαν τον απαγχονισμό του μετά την άρνησή του να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο Μάικ Πενς κατηγορεί επίσης τη Δημοκρατική προεδρία του Τζο Μπάιντεν ως καταστροφική και χαρακτηρίζει τον Τζο Μπάιντεν ως μαριονέτα της ριζοσπαστικής αριστεράς με υψηλό πληθωρισμό και αυξημένες τιμές καυσίμων.

δειτε ακομα