Η SpaceX αντιμετωπίζει παταγώδη αποτυχία: Το Starship εξερράγη 4 λεπτά μετά την απογείωση (βίντεο)

Η προσπάθεια της SpaceX και του Έλον Μασκ να εκτοξεύσουν τον μεγαλύτερο πύραυλο απέτυχε καθώς αυτός ξεκίνησε να εκτοξεύεται και εξερράγη κατά την δοκιμαστική πτήση. Ο γιγάντιος πύραυλος εκτοξεύθηκε από την Starbase στη Μπόκα Τσίκα του Τέξας, ενώ η κάψουλα Starship έπρεπε να αποχωριστεί από τον πύραυλο πρώτου σταδίου τρία λεπτά μετά την πτήση. Ωστόσο, ο διαχωρισμός δεν έγινε σωστά και ο πύραυλος ανατινάχτηκε.

Η δοκιμαστική πτήση αφορούσε στο Starship της SpaceX, ο ισχυρότερος πύραυλος που έχει κατασκευαστεί ποτέ, το οποίο έχει σχεδιαστεί να στείλει αστροναύτες στον Άρη, τη Σελήνη και πέρα από αυτόν.

Η εταιρεία δήλωσε στο Twitter: «Σαν να μην ήταν αρκετά συναρπαστική η δοκιμαστική πτήση, το Starship παρουσίασε μια γρήγορη απρόσμενη αποσυναρμολόγηση πριν από τον διαχωρισμό.»

Δείτε την στιγμή της έκρηξης:

Σε διάφορα tweets μπορείτε να δείτε την στιγμή της έκρηξης:

Η διαδικασία εκτόξευσης:

Δείτε την διαδικασία εκτόξευσης:

Η φιλοδοξία Μασκ

Ο Έλον Μασκ ελπίζει ότι το Starship θα χρησιμοποιηθεί για να μεταφέρει ανθρώπους στον Άρη στο μέλλον, ενώ η NASA έχει εγγραφεί για να το χρησιμοποιήσει για να μεταφέρει ανθρώπους στο φεγγάρι μέσω του προγράμματος Artemis μέχρι

δειτε ακομα