Και πάλι Ταγίπ Ερντογάν

Ο Ταγίπ Ερντογάν προηγείται στον δεύτερο γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών. Μετά την καταμέτρηση του σχεδόν όλων των ψήφων, είναι έτοιμος να αναλάβει την προεδρία της Τουρκίας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Κάνοντας μια πρώτη ενωτική ομιλία στους οπαδούς του στο σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν εξέφρασε την χαρά του για την ανεπίσημη νίκη του και τόνισε τη σημασία της ενότητας.

Η Τουρκία ως νικήτρια εκλογικής διαδικασίας ήταν το μήνυμα που μετέφερε ο Ερντογάν, δηλώνοντας πως δεν ήταν ο μόνος νικητής. Το έθνος της Τουρκίας είναι εκείνο που έκανε την επιλογή και είναι αυτό που έχει να κερδίσει από τη δημοκρατική διαδικασία.

Ο Ερντογάν επεσήμανε ότι η εκλογική αυτή διαδικασία ήταν μία από τις πιο σημαντικές στην ιστορία της Τουρκίας, ενώ στοχάστηκε και για το μέλλον: η ώρα τώρα είναι να επικεντρωθούμε στους εθνικούς σκοπούς και τα εθνικά όνειρα μας.

Η προσοχή του Ερντογάν αφορά πλέον στην αντιμετώπιση των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Οι οικονομολόγοι επιμένουν στην συνέχιση της κατρακύλας της λίρας σε σχέση με το δολάριο, καθώς είναι αδύνατο να ισορροπηθεί η αγοραστική δύναμη των Τούρκων πολιτών. Ως εκ τούτου, αναλυτές πιστεύουν ότι ο Ερντογάν θα πρέπει να λάβει σκληρά οικονομικά μέτρα για να αποφύγει την προσφυγή στο ΔΝΤ.

Παρόλα αυτά, ο Ερντογάν είναι αισιόδοξος και σχεδιάζει το μέλλον, καλώντας το επιτελείο του και τους ψηφοφόρους του να συνεργαστούν για μία νέα νίκη στις δημοτικές εκλογές το 2024.

δειτε ακομα