Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Το ναυάγιο στην Πύλο είναι μια ακόμη έκκληση για δράση»

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στέλνει μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ηγέτες για την ανάγκη δράσης στον τομέα της μετανάστευσης. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η πρόοδος που έχει σημειωθεί στα ζητήματα του Νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Ασυλο δείχνει την ανάγκη για μια ενοποιημένη ευρωπαϊκή αντιμετώπιση.

Η φον ντερ Λάιεν επισημαίνει ότι οι προηγούμενες γενικές προσεγγίσεις για τη διαχείριση του ασύλου και της μετανάστευσης αποτελούν ένα σημαντικό ορόσημο και παρέχουν μια δίκαιη λύση που προστατεύει τα δικαιώματα των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο. Επιπροσθέτως, αναφέρει ότι η συνεργασία με τις χώρες εταίρους είναι καθοριστική και αναζητά νέες εταιρικές σχέσεις με τρίτες χώρες, όπως η Τυνησία.

Τέλος, επισημαίνει ότι το πρόσφατο ναυάγιο στην Πύλο είναι μια ακόμη ένδειξη ότι πρέπει να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας μεταναστών και να εργαστούμε σε εναλλακτικές νομικές οδούς, προσφέροντας προστασία στους πρόσφυγες και αποτρέποντας περαιτέρω απώλεια ζωών.

δειτε ακομα