Τα 850 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν στο πλοίο – Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας Laskaridis Shipping

 

Η εταιρεία διαχείρισης του bulk carrier Atlas (IMO: 9642368), Laskaridis Shipping, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το πλοίο στο οποίο βρέθηκαν 850 κιλά κοκαΐνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Laskaridis Shipping, η εταιρεία συνεργάζεται πλήρως με τις τοπικές και αστυνομικές αρχές στην Ιταλία, κατά τη διάρκεια των ερευνών για την ανακάλυψη των πιθανών λαθραίων εμπορευμάτων στο επιστόμιο εισαγωγής θάλασσας του πλοίου.

Το πλοίο απέπλευσε από το Σάντος της Βραζιλίας στις 23 Μαρτίου και κατέπλευσε στη Βενετία της Ιταλίας για εκφόρτωση στις 17 Απριλίου 2023. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής του, είχε σταματήσει για ανεφοδιασμό καυσίμων στο Γιβραλτάρ.

Το πλήρωμα του πλοίου συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές κατά τη διάρκεια των ερευνών. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το πλοίο ή το πλήρωμα εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στο σχετικό συμβάν.

Τα εμπορευματικά πλοία είναι συνήθως στόχος λαθρεμπορίου ναρκωτικών, αλλά και άλλα πλοία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα καρτέλ εν αγνοία πλοιοκτητών και ναυτικών.

Πιάστηκε στη Βενετία πλοίο Έλληνα μεγαλοεφοπλιστή με 850 κιλά κοκαΐνης

Οι ιταλικές αρχές βρήκαν κρυμμένα 850 κιλά κοκαΐνης σε ένα εμπορικό πλοίο bulker της εταιρίας Laskaridis Shipping στη Βενετία. Η κοκαΐνη ήταν κρυμμένη μέσα σε αγωγό!

δειτε ακομα