Ουκρανική αντεπίθεση στη Ζαπορίζια – «Η Ρωσία χτυπάει άμαχο πληθυσμό στη Χερσώνα» λέει το Κίεβο

Στη νότια περιοχή της Ζαπορίζια, συνεχίζονται οι ουκρανικές επιθέσεις καθώς αναφέρουν Ρώσοι αξιωματούχοι και στρατιωτικοί μπλόγκερ, κάνοντας λόγο για σφοδρές μάχες στην περιοχή. Αξιωματούχος Άμυνας επιβεβαίωσε ότι ο εχθρός βρίσκεται σε «ενεργό άμυνα» και τα ουκρανικά στρατεύματα, υποστηριζόμενα από τανκς, πυροβολικό και drones, προσπαθούν να προχωρήσουν νότια της πόλης Ορέχιβ για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα.

Ωστόσο, αξιωματούχοι εμπειρογνώμονες δηλώνουν ότι η πολυαναμενόμενη αντεπίθεση της Ουκρανίας θα ξεκινήσει από την Ζαπορίζα και υπογραμμίζουν ότι η χώρα προσπαθεί να ανακτήσει την πρόσβαση στην Αζοφική θάλασσα. Προηγουμένως, το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του πολέμου (ISW) ανέφερε ότι η αντεπίθεση της Ουκρανίας έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά το Κίεβο δεν επιβεβαίωσε τα σχόλια αυτά.

Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι υπογραμμίζουν ότι ακόμα και αν ξεκινήσει η αντεπίθεση, δεν θα προβούν σε επίσημη ανακοίνωση και προειδοποίησαν να μην επικεντρωθούν οι μάχες σε μια ενιαία περιοχή. Η Ρωσία έχει εδώ και καιρό ετοιμαστεί για μια ουκρανική αντεπίθεση, κτίζοντας πολυεπίπεδες άμυνες γύρω από αυτήν την περιοχή της πρώτης γραμμής.

Το Κίεβο κατηγορεί τη Ρωσία ότι χτυπάει άμαχο πληθυσμό στη Χερσώνα στην ανατολική Ουκρανία, ενώ η Μόσχα αρνείται τις κατηγορίες αυτές.

δειτε ακομα