Όσκαρ 2023: Λαμπερές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί – Απολαύστε φωτογραφίες

Το κόκκινο χαλί των Όσκαρ αντικαταστάθηκε από ένα με “σαμπανιζέ” χρώμα. Οι υποψήφιες για το χρυσό αγαλματίδιο, οι παρουσιάστριες και οι καλεσμένοι φόρεσαν εντυπωσιακά φορέματα υψηλής ραπτικής. Η Μισέλ Γεό που απέσπασε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου φόρεσε ένα λευκό φόρεμα, ενώ η Lady Gaga επέλεξε μια μαύρη τουαλέτα. Η Ριάνα εντυπωσίασε με την εμφάνισή της στο “σαμπανιζέ” χαλί, παρόλο που δεν απέσπασε κάποιο βραβείο.

Η ταινία “Τα πάντα όλα” κέρδισε επτά αγαλματίδια, ενώ η “Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο” τέσσερα. Η Μισέλ Γιο κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, ενώ ο Μπρένταν Φρέιζερ το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου. Η Τζέιμι Λι Κέρτις κέρδισε το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου.Στα βραβεία Όσκαρ, η ταινία «Τα πάντα όλα» κέρδισε τα βραβεία για τον Β΄ ανδρικό ρόλο (Κε Χούι Κουάν), τον Β΄ γυναικείο ρόλο (Τζέιμι Λι Κέρτις), το καλύτερο πρωτότυπο σενάριο και το καλύτερο μοντάζ. Η ταινία «Πινόκιο του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο» κέρδισε το βραβείο για την καλύτερη ταινία animation, ενώ η ταινία «Women Talking» (Σάρα Πόλι) κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο προσαρμοσμένο σενάριο.

Η γερμανική ταινία «Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο» κέρδισε το βραβείο για την καλύτερη ξένη ταινία, ενώ η ταινία ντοκιμαντέρ «Ναβάλνι» κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο ντοκιμαντέρ.

Στις τεχνικές κατηγορίες, η ταινία «Avatar: The Way of Water» κέρδισε το βραβείο για τα καλύτερα οπτικά εφέ, ενώ η ταινία «Top Gun: Maverick» κέρδισε το βραβείο για τον καλύτερο ήχο. Η ταινία «Η φάλαινα» κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο μακιγιάζ, ενώ η ταινία «Black Panther: Wakanda Forever» κέρδισε το βραβείο για τα καλύτερα κοστούμια και η ταινία «Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο» κέρδισε τα βραβεία για την καλύτερη φωτογραφία και τον καλύτερο σχεδιασμό παραγωγής.

δειτε ακομα

δειτε ακομα