Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο σχεδιαστής Ugo Gattoni απαντά στις επικρίσεις

Ο Ugo Gattoni, ο σχεδιαστής της επίσημης αφίσας των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι, αντιμετωπίζει τις κριτικές που λαμβάνει για την έλλειψη συμβόλων της γαλλικής ταυτότητας και του χριστιανισμού, κυρίως από δεξιούς και ακροδεξιούς.

Ο Gattoni, Παριζιάνος εικονογράφος του ρεαλιστικού σουρεαλισμού, εργάστηκε για το Παρίσι 2024 δημιουργώντας αφίσες που δεν τονίζουν τα χρώματα της γαλλικής σημαίας.

Κριτικές έχουν δεχθεί επίσης για τον τρόπο απεικόνισης του Μνημείου των Απομάχων, όπου ένας σταυρός αντικαταστάθηκε από ένα βέλος.

Διάφορες πολιτικές φωνές έχουν καταδικάσει τις παραλείψεις, χαρακτηρίζοντάς τες ως αποτέλεσμα της «woke κουλτούρας», μερικοί από αυτούς υπογραμμίζοντας τον πολιτισμικό πόλεμο στη Γαλλία.

Η αφίσα του Gattoni περιλαμβάνει τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Παρισιού και τα 54 αθλήματα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Ο Gattoni αναφέρει ότι σχεδίασε τα κτίρια και τα σύμβολα με δική του ερμηνεία και όχι με πολιτικά κίνητρα.

Η οργανωτική επιτροπή αναφέρει ότι η αφίσα αποτελεί «ελαφριά ερμηνεία ενός ανανεωμένου πόλεμου». Δηλώνει επίσης ότι οι ερμηνείες με πολιτικά κίνητρα είναι απαράδεκτες.

δειτε ακομα

δειτε ακομα