Ολλανδία: Δικαστήριο απαγόρευσε σε 41χρονο να συνεχίσει τις δωρεές σπέρματος – Έχει ήδη 500 παιδιά

Σε μια απόφαση που ξεσήκωσε αναταραχή, ένα δικαστήριο στην Ολλανδία απαγόρευσε σε έναν 41χρονο άνδρα να συνεχίσει να δωρίζει σπέρμα στις κλινικές της χώρας καθώς έχει ήδη γεννήσει περίπου 500-600 παιδιά παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο Γιόναθαν Μέιγερ αντιμετωπίζει πρόστιμο 100.000 ευρώ για κάθε παράβαση αν συνεχίσει να δίνει σπέρμα. Επιπλέον, απαγορεύεται να δωρίσει το σπέρμα του στο εξωτερικό, εκτός από αυτά που προορίζονται για γονείς που ήδη έχουν παιδιά από εκείνον.

Η απόφαση ελήφθη μετά από αγωγή που άσκησε ίδρυμα που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των παιδιών που έχουν γεννηθεί από το σπέρμα του Μέιγερ και από Ολλανδούς γονείς που τον είχαν επιλέξει ως δότη για τη λήψη σπέρματος. Οι αγωνιστές υποστηρίζουν πως οι συνεχείς δωρεές σπέρματος από τον Μέιγερ παραβαίνουν το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή των παιδιών που έχουν γεννηθεί από το σπέρμα του και ενδέχεται να περιορίσουν τις δυνατότητές τους να έχουν ερωτικές σχέσεις εξαιτίας του κινδύνου της αιμομιξίας.

Οι πολλαπλές δωρεές σπέρματος από τον Μέιγερ ήρθαν στη δημοσιότητα το 2017 και απαγορεύτηκε να δίνει σπέρμα σε ολλανδικές κλινικές γονιμότητας, γιατί είχε ήδη αποκτήσει περίπου 100 παιδιά από αυτές. Έκτοτε, όμως, συνέχισε να δίνει σπέρμα του σε κλινικές στο εξωτερικό και εν τέλει προσφερόταν ως δότης σε ιστότοπους που συνδέουν υποψήφιους γονείς με δότες σπέρματος, και αυτό κίνησε το ενδιαφέρον του ιδρύματος και της δικαιοσύνης.

δειτε ακομα

δειτε ακομα