Οικονομική Συνθήκη για την Ουκρανία: Τι περιέχει και ποιες είναι οι συνέπειές της;

Στα νοσοκομεία της Γάζας, αν και σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, γιατροί πραγματοποιούν επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένων ακρωτηριασμών, χωρίς αναισθησία, σύμφωνα με το CNNi.

Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κρίστιαν Λίντμαγερ της Τρίτης 7/11 δήλωσε ότι δεν υφίστανται άμαχοι στη Γάζα, τονίζοντας την «απελπιστική ανάγκη τους για νερό, καύσιμα, τρόφιμα και ασφαλή πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη για να επιβιώσουν».

Ο Λίντμαγερ προσέθεσε ότι τουλάχιστον 16 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν σκοτωθεί ενώ βρίσκονταν σε υπηρεσία, τονίζοντας ότι οποιεσδήποτε επιθέσεις στην υγειονομική περίθαλψη απαγορεύονται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Ο ΠΟΥ πιέζει να επιτραπεί στους πιο ευάλωτους μεταξύ των χρονίως πασχόντων να βγουν από τη Γάζα για θεραπεία, αναφέρει το Reuters. Άλλες χώρες έχουν προσφερθεί να λάβουν ασθενείς, όπως η Αίγυπτος, η Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Σε προηγούμενους πολέμους, η πρόσβαση έκλεινε για μια ή δύο μέρες, αλλά μετά οι ασθενείς μπορούσαν να επιστρέψουν. Αυτή είναι η πρώτη φορά που υπάρχει μια τόσο ολοκληρωμένη απαγόρευση μετακίνησης και οι ασθενείς της Γάζας δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα», δήλωσε ο Οσάμα Καντούνι, επόπτης στο νοσοκομείο Makassed.

δειτε ακομα

δειτε ακομα