ΟΗΕ – 67η Σύνοδος για τα Ναρκωτικά: Καινοτόμες παρεμβάσεις της Ελλάδας στις εξαρτήσεις

Η Ελλάδα και ο ΟΚΑΝΑ βρέθηκαν στην 67η Σύνοδο για τα Ναρκωτικά (CND) του ΟΗΕ στη Βιέννη. Συμμετείχαν υπουργικά και τεχνικά και παρουσίασαν καινοτόμες παρεμβάσεις για τη μείωση της βλάβης από τη χρήση ουσιών.

Ο υφυπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις πολιτικές για τις εξαρτήσεις στη χώρα, όπως το Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης και η διεύρυνση της πρόσβασης στη ναλοξόνη. Ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ τόνισε τη σημασία της θεραπείας και αποστιγματοποίησης των εξαρτημένων ατόμων.

Η Ελλάδα υποστήριξε τη συμπερίληψη της μείωσης της βλάβης στα κείμενα του ΟΗΕ, ενισχύοντας την προσπάθεια για αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.

Διοργανώθηκε εκδήλωση με θέμα “Καινοτόμες λύσεις για μία ασφαλέστερη αύριο: Αποκαλύπτοντας τις πρωτοποριακές πρωτοβουλίες της Ελλάδας στην Πρόληψη της Υπερδοσολογίας και την πρόσβαση στις υπηρεσίες”, όπου παρουσιάστηκαν οι επιτυχίες της Ελλάδας.

Η μείωση της βλάβης στα πλαίσια του ΟΗΕ

Παρουσιάστηκαν δεδομένα που δείχνουν ότι πάνω από 300 ζωές έχουν σωθεί με τη χρήση ναλοξόνης. Συζητήθηκαν επίσης οι επόμενες κινήσεις για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.

δειτε ακομα

δειτε ακομα