Οι Συντηρητικοί της Μελόνι: Η τρίτη δύναμη στο Ευρωκοινοβούλιο

Οι Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές (CRE) ανακοίνωσαν χαρούμενα πως πλέον βρίσκονται σε τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ξεπερνώντας τους Renew Liberals στον αριθμό των ευρωβουλευτών. Καλή δύναμη! Να το χαίρονται!

Η ομάδα CRE αυξήθηκε από 77 σε 83 ευρωβουλευτές μετά τις πρόσφατες εκλογές. Είναι όμως έξυπνοι, είπαν να μην μένουν στάσιμοι και να φέρουν νέα αίματα στην ομάδα τους.

Το Fidesz του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν ωστόσο δε θα συμμετάσχει σε αυτή την συνεργασία.

Εάν πληθαίνουν τα μέλη σας CRE, τελικά μπορεί να ξεπεράσετε τους φιλελεύθερους Renew, που σήμερα αριθμούν 80 μέλη. Έχει ενδιαφέρον, θα πρέπει να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη.

Τώρα, ας δούμε τι παίζει με τον ανταγωνισμό μεταξύ των Φιλελεύθερων και της CRE για την τρίτη θέση στην ΕΕ. Μιλάμε για τη θέση του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας.

Αν η CRE διατηρήσει για μερικές εβδομάδες την τρίτη θέση, τότε όλα αυτά τα πολιτικά παιχνίδια μπορεί να αλλάξουν. Θα έχουμε ενδιαφέρουσες εξελίξεις!

Μετά τις εκλογές, τα πολιτικά κόμματα των τριών μεγαλύτερων ομάδων στο Ευρωκοινοβούλιο ετοιμάζονται να πάρουν τις σημαντικότερες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ανυπομονούμε για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων!

Είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνει η Τζόρτζια Μελόνι, ηγετική φυσιογνωμία της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Θα είναι η Τζόρτζια το νέο φρέσκο πρόσωπο;

δειτε ακομα

δειτε ακομα