Οι ιπποπόταμοι του Εσκομπάρ: Η παραμονή τους στην Κολομβία “παιχνίδι” (βίντεο)

Υπάρχουν ιπποπόταμοι στην Κολομβία; Πριν από τα μέσα της δεκαετίας του 1980, δεν υπήρχαν, αλλά ο διαβόητος βαρόνος της κοκαΐνης, Πάμπλο Εσκομπάρ, εισήγαγε ένα μικρό κοπάδι στη χώρα του. Μετά τον θάνατό του το 1993, οι ιπποπόταμοι αφέθηκαν ελεύθεροι και κατοίκησαν την περιοχή Magdalena Medio, μια καυτή σαβάνα όπου η τροφή για τους ιπποπόταμους είναι άφθονη. Ωστόσο, λόγω της ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής τους, ο πληθυσμός αυξήθηκε αρκετά φτάνοντας σήμερα περίπου τους 150 ιπποπόταμους, γεγονός που έχει επιφέρει προβλήματα στην περιοχή.

Η αύξηση του πληθυσμού των ιπποπόταμων έχει επηρεάσει τους κατοίκους του Magdalena Medio, καθώς τα ζώα μπορούν να ζυγίζουν δύο έως τρεις τόνους και έχουν απειλήσει ανθρώπους. Το 2021, η τοπική περιβαλλοντική υπηρεσία κατέγραψε δύο επιθέσεις εναντίον κατοίκων. Ο κυβερνήτης της Αντιόκια, Ανίμπαλ Γκαβίρια, σχεδιάζει να στείλει περίπου 70 από αυτούς σε καταφύγια στην Ινδία και το Μεξικό, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Το 2022, η κυβέρνηση κήρυξε τους ιπποπόταμους ως χωροκατακτητικό είδος, ανοίγοντας την πόρτα στο κυνήγι. Οι ειδικοί και η περιβαλλοντική υπηρεσία συμφώνησαν ότι ήταν μια αναγκαία λύση, δεδομένης της απειλής για τους κατοίκους και την άγρια ζωή της περιοχής.

δειτε ακομα