Οι ευρωβουλευτές της AfD αποφασίζουν να σχηματίσουν τη δική τους ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο

Το Alternative for Germany (AfD), το ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας, ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει μια δική του κοινοβουλευτική ομάδα αντί να επιστρέψει στην ομάδα Identity and Democracy (ID) στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί το τέλος μιας σύντομης κόντρας εντός της αντιπροσωπείας. Αρχικά, υπήρχε η ελπίδα της ομάδας να ενταχθεί στην ID, αλλά πλέον επέλεξαν τον δρόμο της δημιουργίας δικής τους ομάδας.

Το AfD αποκλείστηκε πριν από τις ευρωεκλογές από την ομάδα ID λόγω διαφόρων σκανδάλων, με αποτέλεσμα να ψάχνει για νέους συμμάχους.

Ο μακροπρόρεθες στόχος της συνεργασίας με την ακροδεξιά είχε προηγηθεί, αλλά η τελική απόφαση για τη δημιουργία νέας ομάδας έφερε νέα δυναμική στο πολιτικό σκηνικό.

Η διαδικασία για τη σύσταση μιας νέας ομάδας βρίσκεται σε εξέλιξη και αν και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, δεν υπάρχει ακόμη οριστική συμφωνία.

Για να σχηματιστεί μια κοινοβουλευτική ομάδα, απαιτούνται τουλάχιστον 23 νομοθέτες από επτά διαφορετικά κράτη μέλη.

Η καθυστέρηση στον διορισμό του προέδρου της Επιτροπής αναμένεται να επηρεάσει τη διαδικασία, αλλά υπάρχουν πολλές αναπάντητες ερωτήσεις για το μέλλον της νέας πολιτικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο.

δειτε ακομα

δειτε ακομα