Οι ελπίδες για μια νέα κατάπαυση του πυρός αναλύουν απόμακρα μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς [vid]

Το σενάριο για μια νέα κατάπαυση του πυρός απομακρύνεται, καθώς ο πόλεμος ΙσραήλΧαμάς συνεχίζεται με αυξανόμενη ένταση. Παρά την επανέναρξη των αεροπορικών επιδρομών νωρίς το πρωί της Παρασκευής, έπειτα από μια εβδομάδα εκεχειρίας, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονταν, ενώ η ελπίδα για παράταση της κατάπαυσης των μαχών φαίνεται να απομακρύνεται σταδιακά.

«Οι συνεχιζόμενοι βομβαρδισμοί της Λωρίδας της Γάζας τις πρώτες ώρες μετά τη λήξη της εκεχειρίας περιπλέκει τις προσπάθειες διαμεσολάβησης και επιδεινώνει την ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ, την Παρασκευή.

Το Κατάρ ανέφερε ότι δεσμεύεται να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση της ηρεμίας, με στόχο την «άμεση κατάπαυση του πυρός και διασφάλιση της συνεχούς και απρόσκοπτης ροής νηοπομπών βοήθειας και ανθρωπιστικής βοήθειας, με τρόπο που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της Λωρίδας».

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, έπειτα από τη λήξη της εκεχειρίας, σκοτώθηκαν 178 άνθρωποι στη Γάζα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς. Η πλειοψηφία αυτών είναι παιδιά και γυναίκες. Ταυτόχρονα, καταγράφηκαν 589 τραυματισμοί, σύμφωνα με το υπουργείο.

δειτε ακομα

δειτε ακομα