Ο οδοντίατρος δηλητηρίασε τη σύζυγό του: Πώς τον ανακάλυψαν;

Ένας οδοντίατρος από το Κολοράντο των ΗΠΑ κατηγορείται για τη δηλητηρίαση και τον θάνατο της συζύγου του, προκειμένου να ξεκινήσει μια νέα ζωή με την ερωμένη του. Σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση εντάλματος σύλληψης, ο 45χρονος Τζέιμς Τόλιβερ Κρεγκ είχε ψάξει στο διαδίκτυο για δηλητήρια που θα μπορούσαν να σκοτώσουν έναν άνθρωπο χωρίς να εντοπιστούν και παρήγγειλε ένα μπουκάλι με τοξικό κυανιούχο κάλιο στο γραφείο του. Μόλις δύο ημέρες πριν από την εισαγωγή της συζύγου του στο νοσοκομείο, ο Κρεγκ είχε ανταλλάξει σεξουαλικά μηνύματα με την ερωμένη του, μια ορθοδοντικό από το Τέξας. Η κατάσταση της συζύγου του επιδεινώθηκε ραγδαία και τελικά κηρύχθηκε εγκεφαλικά νεκρή. Η ένορκη κατάθεση δίνει μια εικόνα για το τι οδήγησε στην υποτιθέμενη δολοφονία, συμπεριλαμβανομένου ενός προβληματικού γάμου, απιστίας, οικονομικών προβλημάτων και ακόμη και ενός περιστατικού στο παρελθόν, κατά το οποίο ο οδοντίατρος φέρεται να δηλητηρίασε τη σύζυγό του.Ο οδοντίατρος και η σύζυγός του έχουν έξι παιδιά. Στις αρχές Μαρτίου, η Άντζελα πήγε για πρώτη φορά στο νοσοκομείο, αναφέροντας στον σύζυγό της μέσω μηνύματος πως ένιωθε «ναρκωμένη». Η αστυνομία πιστεύει ότι εκείνη την εποχή είχε δηλητηριαστεί με αρσενικό. Ο οδοντίατρος φέρεται να είχε χρησιμοποιήσει έναν υπολογιστή στο ιατρείο του για να αναζητήσει πόσο αρσενικό χρειάζεται για να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και έκανε παραγγελίες για αρσενικό, κυάνιο και ολεανδρίνη – τρεις θανατηφόρες χημικές ουσίες, σύμφωνα με έρευνα στο ιστορικό των αναζητήσεών του στον υπολογιστή. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι δηλητηρίασε τα πρωτεϊνικά ροφήματα της συζύγου του με τις τοξίνες και τελικά την σκότωσε με το κυάνιο που παρήγγειλε στο γραφείο του.

Το νήμα των αποκαλύψεων άρχισε να ξετυλίγεται όταν ένας υπάλληλος στο γραφείο του οδοντίατρου άνοιξε ένα πακέτο που ήταν προσωπικό του και περίεχε τοξικές ουσίες. Η διευθύντρια του γραφείου ανακάλυψε αυτό το γεγονός και βρήκε ένα αυτοκόλλητο βιολογικού κινδύνου στο πακέτο που έγραφε «κυανιούχο κάλιο». Μια γυναίκα που εργαζόταν στο γραφείο αυτό ανακάλυψε στο Google ότι η Άντζελα είχε εμφανίσει συμπτώματα δηλητηρίασης από κυανιούχο κάλιο. Η Άντζελα εισήχθη ξανά στο νοσοκομείο και ειδοποίησε τον σύνεταιρο του οδοντίατρου και τη σύζυγό του για την ανακάλυψή της. Στη συνέχεια, ειδοποίησαν μια νοσοκόμα για την υπόθεση και η αστυνομία κλήθηκε να εξετάσει το θέμα. Ο οδοντίατρος υποστήριξε ότι είχε παραγγείλει το κυανιούχο κάλιο για τη σύζυγό του επειδή είχε τάσεις αυτοκτονίας.Ο άνθρωπος είχε τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για να ασκήσει την ιατρική επαγγελματική του δραστηριότητα, όμως δεν πίστευε πως θα χρησιμοποιούσε ποτέ αυτές τις γνώσεις στην πράξη.

Ο άνδρας είχε τα απαραίτητα πτυχία για να ασκήσει την επαγγελματική του δραστηριότητα στον τομέα της ιατρικής, όμως δεν πίστευε πως θα χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις αυτές στην πράξη.

Παρόλο που είχε τα απαραίτητα διαπιστευτήρια για να ασκήσει την επαγγελματική του δραστηριότητα στον τομέα της ιατρικής, ο άνθρωπος δεν πίστευε πως θα χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις αυτές στην πράξη.

δειτε ακομα