“Όχι” στην ηγεσία του ΝΑΤΟ από τη Δανία

Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, διέψευσε σήμερα τις φήμες που τη θέλουν να επιδιώκει τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής της στο Οβάλ Γραφείο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και σε ξεχωριστή συνάντηση με τον διευθυντή της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς, νωρίτερα σήμερα.

«Το έχω πει και παλαιότερα, ότι δεν είμαι υποψήφια για καμία άλλη θέση πέραν αυτής που κατέχω ήδη και αυτό δεν άλλαξε μετά τη συνάντησή μου με τον Αμερικανό πρόεδρο», δήλωσε η Φρεντέρικσεν στους δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, πρόκειται να αποχωρήσει από τη θέση εντός του τρέχοντος έτους και το όνομά της ως πιθανής διαδόχου αναφέρθηκε πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες, έπειτα από ένα άρθρο της νορβηγικής εφημερίδας VG.

Η Φρεντέρικσεν αναφέρθηκε σε συνάντησή της με τον Μπερνς στην Ουάσινγκτον, αλλά δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες. Οι συνομιλίες της με τον Μπάιντεν ήταν προγραμματισμένες να διαρκέσουν 45 λεπτά, αλλά κράτησαν περίπου δύο ώρες.

δειτε ακομα