Ο Τζο Μπάιντεν επαναβεβαίωσε: “Είμαι υποψήφιος και θα κερδίσω πάλι”, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο 81χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε μια ομιλία του στο Ουισκόνσιν, επανέλαβε ότι είναι υποψήφιος για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές και πως δεν σκοπεύει να παραδοθεί εύκολα στην αντίπαλή του.

Λίγο νωρίτερα, η κυβερνήτρια της Μασαχουσέτης, Μόρα Χίλι, κάλεσε τον Μπάιντεν να ακούσει τη φωνή του αμερικανικού λαού και να σκεφτεί σοβαρά εάν εξακολουθεί να είναι η βέλτιστη επιλογή για να αντιμετωπίσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Έπειτα από την έντονη συζήτηση σχετικά με την υγεία και την νοητική κατάσταση του προέδρου, αυτές οι ανησυχίες είναι αναπόφευκτες. Ωστόσο, πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα Washington Post, ο γερουσιαστής Μαρκ Ρ. Γουόρνερ εργάζεται προς την κατεύθυνση να σχηματίσει μια ομάδα άλλων Δημοκρατικών συναδέλφων του, προκειμένου να πιέσουν τον Μπάιντεν για απόσυρση. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες παραμένουν αβέβαιες και αμφίσημες.

Ο Γουόρνερ είναι πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών του Κογκρέσου και έχει σημαντική επίδραση. Επιπλέον, εκπροσωπεί μια πολιτεία, τη Βιρτζίνια, που αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τις προεδρικές εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

δειτε ακομα

δειτε ακομα