Ο Στόλτενμπεργκ κάνει προειδοποιήσεις στην Κίνα για τη στήριξή της στη Ρωσία

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, μίλησε στην Κίνα για την υποστήριξή της προς την Ρωσία κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία. Τονίζοντας την ανάγκη κάποιων συνεπειών, εξέφρασε την άποψη ότι αυτή η υποστήριξη δεν είναι βιώσιμη για την ασφάλεια των συμμάχων του ΝΑΤΟ, ειδικά στην Ευρώπη. Ο Στόλτενμπεργκ βρίσκεται στην Οτάβα για συνάντηση με τον Καναδό πρωθυπουργό, Τζάστιν Τριντό.

Μίλωντας για την επίσκεψη του Πούτιν στη Βόρεια Κορέα, επεσήμανε τη σημασία της ενότητας μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ, ειδικά σε μια εποχή όπου αυταρχικές δυνάμεις συνεργάζονται όλο και περισσότερο.

Προέτρεψε τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά, να επιτύχουν τον στόχο του 2% του ΑΕΠ στην άμυνα, υποστηρίζοντας πως αυτό είναι σημαντικό για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας. Επισήμανε ότι ενώ οι χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία επενδύουν σε στρατιωτικές δυνατότητες, το ΝΑΤΟ πρέπει επίσης να επενδύει για την άμυνά του.

Η ενότητα και οι επενδύσεις στην άμυνα είναι κρίσιμες, όπως επεσήμανε ο Στόλτενμπεργκ, για να διασφαλιστεί η ειρήνη και η ασφάλεια. Μόνο μέσα από τη συνεργασία και την αλληλεγγύη μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε.

δειτε ακομα

δειτε ακομα