Ο Σουνάκ συναντά τον Μπάιντεν για τεχνολογία και άμυνα

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ επισκέπτεται την Ουάσιγκτον για να συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν για μια διήμερη συνάντηση όπου θα συζητήσουν το ρόλο του Ηνωμένου Βασιλείου στη μελλοντική παγκόσμια ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης.

Οι δύο ηγέτες συναντιούνται το απόγευμα της Πέμπτης στον Λευκό Οίκο για να υποστηρίξουν την Ουκρανία μετά την καταστροφή ενός μεγάλου υδροηλεκτρικού φράγματος στα νότια της χώρας και να επιβεβαιώσουν την υποστήριξή τους για μια υπεύθυνη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Επιπλέον, ο Σουνάκ επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου στην παγκόσμια σκηνή μετά το Brexit και να αναθερμάνει τις σχέσεις με τον Μπάιντεν.

Στον τομέα της τεχνολογίας, ο Σουνάκ θέλει να διασφαλίσει ότι η μελλοντική παγκόσμια ρυθμιστική αρχή για την τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται στο Λονδίνο. Παρόλα αυτά, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνομιλούν ήδη απευθείας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την υπεύθυνη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί επίσης η σχέση των δυο χωρών και η θέση τους σε θέματα άμυνας και ασφάλειας, καθώς και η στάση τους έναντι της Κίνας.

Οι δηλώσεις του Σουνάκ έρχονται μετά την επιβεβαίωση της Μόσχας και του Κιέβου για την καταστροφή του υδροηλεκτρικού φράγματος Κακχόβα, που χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη επίθεση εναντίον μη στρατιωτικών υποδομών στην Ουκρανία από το ξέσπασμα του πολέμου.

δειτε ακομα