Ο Σούνακ αναγνώρισε την ήττα του στις εκλογές – Πολλά να μάθει

Φαίνεται πως ο Ρίσι Σούνακ είναι απογοητευμένος, αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να διασφαλίσει τη θέση του στη Βουλή. Αναγνωρίζοντας την ήττα των Τόρις και τη νίκη των Εργατικών στις εκλογές της 4ης Ιουλίου.

Τα συγχαρητήρια προς τον Στάρμερ

Το Εργατικό Κόμμα κέρδισε αυτές τις εκλογές, οπότε είπε συγχαρητήρια στον Σερ Κιρ Στάρμερ μέσω τηλεφώνου. Αναφέρθηκε στη μετάβαση της εξουσίας με ειρηνικό τρόπο και υπογράμμισε τη σημασία της σταθερότητας και του μέλλοντος της χώρας.

Έκανε επίσης μια αυτοκριτική λέγοντας «Ο λαός έδωσε μια απογοητευτική για εμάς απόψη απόψε, υπάρχουν πολλά να μάθουμε… και αναλαμβάνω την ευθύνη για την ήττα».

Η απολογία

Ζητά συγγνώμη από τους συντηρητικούς υποψηφίους που έχασαν, παρά τις προσπάθειές τους, την παράδοση και την αφοσίωσή τους. Αναγνωρίζει τον κόπο τους και την προσφορά τους στις κοινότητές τους.

Η αξιολόγηση της κατανομής εδρών

Η πρωθυπουργία του Σούνακ ολοκληρώνεται με μια μεγάλη ήττα, καθώς οι Συντηρητικοί σημείωσαν μία από τις χειρότερες επιδόσεις τους. Αυτή είναι μια σημαντική αλλαγή σε σχέση με το 2019.

Από το BBC προβλέπεται ότι οι Εργατικοί θα έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή με 410 εδρες, ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες θα έχουν 58, το Εθνικό Κόμμα Σκωτίας 8, το Reform UK 4 ενώ τα υπόλοιπα κόμματα 26.

δειτε ακομα

δειτε ακομα