Ο Ρον ντε Σάντις ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ντε Σάντις, ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ότι τερματίζει την προεκλογική του εκστρατεία για την υποψηφιότητά του στο ρεπουμπλικανικό κόμμα. Η ανακοίνωσή του έγινε μετά τη δεύτερη θέση που κατέλαβε στις εκλογές της Αϊόβα και λίγο πριν τον αγώνα του στο Νιου Χαμσάιρ.

Σύμφωνα με το CNN, η απόσυρσή του θεωρείται καταστροφική για την πολλά υποσχόμενη καριέρα του και έχει προκαλέσει αμφισβήτηση από στενούς συμμάχους και συμβούλους του. Κάποιοι εκτιμούν ότι καθυστέρησε πολύ στην επίθεσή του εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι υποτίμησε την πρώην κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας, Νίκι Χέιλι. Υπάρχουν επίσης παράγοντες που θεωρούν ότι δεν θα μπορούσε να κερδίσει τους οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ντε Σάντις επέλεξε να αποδώσει την ήττα του στην Αϊόβα στις καιρικές συνθήκες, στην υποστήριξη που είχαν τα συντηρητικά ΜΜΕ προς τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και στον όγκο αρνητικών διαφημίσεων εναντίον του. Το μόνο που δεν επέλεξε να επικρίνει ήταν η συνεχής αναφορά του στο έργο του στη Φλόριντα.

Με την απόσυρσή του, μοναδική υποψήφια απέναντι στον Τραμπ παραμένει η πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Νίκι Χέιλι, η οποία καλείται να ανταγωνιστεί για την κατάληψη της θέσης.

δειτε ακομα

δειτε ακομα