Ο Πούτιν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2024 [vid]

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε νωρίτερα από ότι αναμενόταν ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024, μετέδωσε πριν από λίγο το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Πούτιν κάνει την ανακοίνωση μέσα στο Κρεμλίνο παρασημοφορώντας με το ανώτατο στρατιωτικό παράσημο της χώρας το χρυσό αστέρι του ήρωα της Ρωσίας στρατιώτες που πολέμησαν στην Ουκρανία. Παράλληλα, η Ρωσική Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου για πρώτη φορά σε διάστημα τριών ημερών.

Ο Πούτιν αναμένεται ευρέως ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος καθώς έχει αποφασίσει να συνυπογράψει για ακόμα μια εξαετία. Ερωτηθείς σήμερα σχετικά με το αποτέλεσμα δημοσκόπησης, που διενήργησε μια υποστηριζόμενη από το κράτος εταιρεία δημοσκοπήσεων, σύμφωνα με την οποία 70% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι επιθυμούν να είναι και πάλι υποψήφιος ο Πούτιν, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε: «Ο Πούτιν θα το ανακοινώσει (την απόφασή του) όταν θα το κρίνει σκόπιμο και κατάλληλο. Θα είναι αποκλειστικά δική του απόφαση. Ο Πούτιν βασιζόταν ανέκαθεν στη λαϊκή στήριξη προς το έργο του. Το βασικό του μέλημα είναι να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης και την ευημερία των πολιτών της χώρας».

Ο Πούτιν δεν έχει κάποιο σοβαρό πολιτικό αντίπαλο στη χώρα του, με τον πολιτικό της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι να βρίσκεται στη φυλακή και με άλλους επικριτές στο εξωτερικό μετά από μια συστηματική εκστρατεία καταστολής.

Ο Πούτιν ενώ παραχωρήσει την ετήσια συνέντευξη Τύπου και θα δεχτεί ερωτήσεις από το κοινό στις 14 Δεκεμβρίου, θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι τουλάχιστον το 2030.

δειτε ακομα

δειτε ακομα