Ο Μπάιντεν ικανοποιημένος από τον Στόλτενμπεργκ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή του για την παράταση της θητείας του Στόλτενμπεργκ στον ρόλο του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ κατά ένα έτος. Επιπλέον, απεικόνισε τη στρατιωτική συμμαχία ως “πιο ισχυρή, πιο ενωμένη και αποφασισμένη από ποτέ”.

“Ο Στόλτενμπεργκ, μέσω της σταθερής ηγεσίας, της εμπειρίας και της κρίσης του, επέτρεψε στο ΝΑΤΟ να αντιμετωπίσει τις πιο σημαντικές προκλήσεις ασφαλείας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο”, δήλωσε ο Μπάιντεν. Η ανακοίνωση αυτή μπήκε στη δημοσιότητα μια εβδομάδα πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, όπου το κυρίαρχο θέμα θα είναι η Ουκρανία.

biden economy ap jt

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να παρατείνουν τη θητεία του Στόλτενμπεργκ για ένα ακόμη έτος, έως την 1η Οκτωβρίου 2024, σύμφωνα με ανακοίνωση της Συμμαχίας. Η απόφαση αυτή αναμένεται να εγκριθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Βίλνιους από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ.

Οι σύμμαχοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Γενικό Γραμματέα για την ηγεσία και τη δέσμευσή του, η οποία αποδείχθηκε κρίσιμη για τη διατήρηση της διατλαντικής ενότητας αντιμετωπίζοντας προκλήσεις ασφαλείας που δεν έχουν προηγούμενο.

Σχετικά με την απόφαση, ο κ. Στόλτενμπεργκ δήλωσε: “Είμαι τιμημένος που οι συμμάχοι του ΝΑΤΟ αποφάσισαν να παρατείνουν τη θητεία μου ως Γενικού Γραμματέα. Ο διατλαντικός δεσμός μεταξύ Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής έχει εξασφαλίσει την ελευθερία και την ασφάλειά μας για σχεδόν εβδομήντα πέντε χρόνια και, σε έναν πιο επικίνδυνο κόσμο, η μεγάλη μας Συμμαχία είναι πιο σημαντική από ποτέ”.

δειτε ακομα

δειτε ακομα