Ο Guardian αναφέρει ότι ο Ερντογάν επισκέπτεται την Αθήνα με στόχο την επαναφορά των σχέσεων της Τουρκίας με την Ευρώπη

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα “Guardian“, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδιώκει να βελτιώσει τις σχέσεις με την Ελλάδα ως το «κλειδί» για την επαναφορά των ταραγμένων σχέσεων της Τουρκίας με την Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επισκέφθηκε την Αθήνα με σκοπό να διαμερίσει μια “win-win” προσέγγιση μετά τις προηγούμενες διαμάχες με την Ελλάδα.

Κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Τουρκία, ο Ερντογάν είχε προκαλέσει εντάσεις με την Ελλάδα προξενώντας διαφωνίες με τις επιθέσεις του ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Τούρκος ηγέτης θέλει να αφήσει στην άκρη τις διαμάχες με την Αθήνα και να επικεντρωθεί στις σχέσεις με την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Παράλληλα, ο Guardian σχολιάζει ότι οι δύο χώρες έχουν υιοθετήσει πολεμική ρητορική για θέματα όπως οι υποθαλάσσιοι ενεργειακοί πόροι και η διαχείριση των μεταναστών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Ερντογάν έχει δηλώσει ότι θέλει να εξετάσει τόσο τις διμερείς σχέσεις όσο και τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ προκειμένου να βρεθούν λύσεις που να ανταποκρίνονται στο πνεύμα της νέας εποχής.

δειτε ακομα

δειτε ακομα