Ο επικεφαλής της CBI απολύθηκε μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Οι καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης από πολλές γυναίκες οδήγησαν στην απόλυση του γενικού διευθυντή της βρετανικής CBI, Τόνι Ντάνκερ, την Τρίτη (11/4), μετά από έρευνα της δικηγορικής εταιρείας Fox Williams. Τρεις άλλοι υπάλληλοι της CBI έχουν τεθεί σε αναστολή εν αναμονή περαιτέρω έρευνας για διάφορες καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά στο χώρο εργασίας, όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός.

Ο Ντάνκερ αντικαταστάθηκε από τον Rain Newton-Smith, τον πρώην επικεφαλής οικονομολόγο της CBI. Η επιστροφή του ως γενικού διευθυντή μετά από μια σύντομη περίοδο ως διευθύνων σύμβουλος για την πολιτική στη Barclays έχει ως αποστολή να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στον όμιλο.

Η CBI αναγνώρισε ότι οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση τις τελευταίες εβδομάδες ήταν «καταστροφικές» για τον οργανισμό και ότι η συμπεριφορά του Danker ήταν «κατώτερη από αυτή που αρμόζει σε γενικό διευθυντή». Παράλληλα, ο Ντάνκερ δήλωσε ότι πολλές από τις κατηγορίες κατά του δεν ήταν ακριβείς, αναγνωρίζοντας όμως ότι έκανε συναδέλφους του να αισθάνονται άβολα.

Η CBI αντιμετωπίζει τώρα τη μεγαλύτερη κρίση από την ίδρυσή της το 1965. Φαίνεται ότι οι καταγγελίες αυτές υπήρχαν εδώ και καιρό στον οργανισμό, αλλά δεν είχαν ληφθεί υπόψη τους από τους αρμόδιους. Η CBI αναγνωρίζει ότι πρέπει να βελτιωθεί και ότι υπήρξαν σοβαρές αποτυχίες στον τρόπο που ενεργήθηκε ως οργανισμός.

δειτε ακομα