Ο Μπάιντεν Υπό Αμφισβήτηση – Οι Δημοκρατικοί Τραβούν προς την Κ. Χάρις

Μετά την εμφάνισή του στο ντιμπέιτ, πολλοί Δημοκρατικοί παρουσιάζουν αμφιβολίες για τον Τζο Μπάιντεν και ήδη συζητάνε για το ποιος θα είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος που θα στηρίξει την Καμάλα Χάρις.

Αρκετοί κορυφαίοι Δημοκρατικοί πιστεύουν ότι ο Μπάιντεν δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην εκστρατεία επανεκλογής και αμφιταλαντεύονται για τη σωτηρία της εκστρατείας του. Πιστεύουν ότι πρέπει να ψάξουν για εναλλακτικές λύσεις, σύμφωνα με πηγές του CNN.

Από την πλευρά της, η Καμάλα Χάρις επιμένει να υποστηρίζει τον Μπάιντεν και να παραμένει στο πλευρό του. Ωστόσο, κάνει μερικές αλλαγές, όπως η συμμετοχή της σε εκδηλώσεις της 4ης Ιουλίου μαζί με τον Μπάιντεν, κάτι που προηγουμένως δεν έκανε, τηρώντας όμως την παράδοσή της για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.

Μετά την αρχική πρόταση του Λευκού Οίκου να μιλήσει η ίδια αντί του Μπάιντεν, οι Δημοκρατικοί κυβερνήτες ζήτησαν και τη συμμετοχή της Χάρις στην ομιλία, προσπαθώντας να δείξουν ενότητα και στήριξη στον πρόεδρο.

Ο κλίμακας της πολιτικής των Δημοκρατικών αλλάζει γύρω από τη Χάρις, ενώ η εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ αρχίζει να επικεντρώνεται σε επιθέσεις εναντίον της. Πολλοί εκφράζουν αμφιβολίες για τον Μπάιντεν και αρχίζουν να προτείνουν να υποστηρίξει αμέσως την Χάρις, προκειμένου να αποφευχθεί αντιπαράθεση εντός των Δημοκρατικών.

Η λίστα πιθανών υποψηφίων συνεργατών της Χάρις περιλαμβάνει κορυφαία ονόματα όπως ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας, ο κυβερνήτης του Κεντάκι και άλλοι.

Οι δηλώσεις του CEO της William Morris Endeavor, Ari Emanuel, αποτελούν ένδειξη των πιέσεων που υφίσταται ο Μπάιντεν, ενώ το βρετανικό περιοδικό Economist επισημαίνει τη σημασία της πρόσφατης αντιπαράθεσης μεταξύ του και του Τραμπ.

Με εξελίξεις στα σχέδια των Δημοκρατικών και αμφισβητήσεις για το μέλλον του Μπάιντεν, οι επόμενες κινήσεις θα κρίνουν την κατεύθυνση των εκλογών.

Στο μεταξύ, ο Μπάιντεν πραγματοποίησε σύντομη επικοινωνία με τον επικεφαλής των γιατρών του για το κρυολόγημά του, δηλώνοντας έτοιμος για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

δειτε ακομα

δειτε ακομα