Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατηγορεί τη Δύση ότι επιδιώκει να αποσταθεροποιήσει τη Σερβία

Σύμφωνα με την ομιλία που μεταδόθηκε πρόσφατα στην τηλεόραση, ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, έκανε σκληρές κατηγορίες κατά της Δύσης. Ο Βούτσιτς τόνισε ότι η Σερβία υφίσταται πίεση να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, να εγκαταλείψει τη στήριξή της προς τη Δημοκρατία της Σέρπσκα, να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία και να υιοθετήσει ένα “καθεστώς μαριονέτα”.

Ο κ. Βούτσιτς δήλωσε ότι η Δύση επιδιώκει να επιβάλει την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου και να αποσταθεροποιήσει τη Σερβία μέσω περιφερειακών πολιτικών και μέσων ενημέρωσης. Ωστόσο, ο Βούτσιτς προτείνει στην κυβέρνηση να εφαρμόσει τις συστάσεις του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος επικρίνει επίσης τα μέσα ενημέρωσης για τη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας φόβου και απόγνωσης στη Σερβία. Εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την αρνητική αντιμετώπιση που λαμβάνει η χώρα από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης σχετικά με την ασφάλεια.

Τέλος, μιλώντας για τις εκλογές στο Βελιγράδι, ο Βούτσιτς υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής στις κάλπες για τη διατήρηση της δημοκρατίας και ανακοίνωσε τη διεξαγωγή νέων εκλογών στη χώρα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα