Ντμίτρι Μεντβιέντεφ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία ενδέχεται να διαρκέσει δεκαετίες

 

Ο Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, ο οποίος είναι πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και σήμερα αντιπρόεδρος του ισχυρού συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της Ρωσίας, προειδοποίησε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να διαρκέσει δεκαετίες, με περιόδους μαχών που θα διακόπτονται από εκεχειρίες, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βιετνάμ, ο κ. Μεντβιέντεφ επανέλαβε τη θέση της Ρωσίας ότι στο Κίεβο κυβερνούν ναζί και πρόσθεσε ότι όσο υπάρχει τέτοια κυβέρνηση, η σύγκρουση θα συνεχίζεται.

Από τον περασμένο Οκτώβριο, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας έχουν εξαπολύσει εκατοντάδες πυραυλικές επιθέσεις σε όλη την Ουκρανία, βάζοντας στόχο ειδικά τις υποδομές. Παράλληλα, η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας ανέφερε σήμερα ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ρωσικών πυραυλικών πληγμάτων στο Κίεβο, ενώ έχουν ενεργοποιηθεί συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

Παρόλα αυτά, δεν έχουν αναφερθεί προς το παρόν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές από τις ουκρανικές αρχές. Ο πόλεμος συνεχίζεται και η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη στην περιοχή.

δειτε ακομα