Νετανιάχου: Το Ισραήλ δεν θα υποκύψει στις ακραίες απαιτήσεις της Χαμάς

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, εξακολουθεί να αντιτίθεται στις αιτήσεις της Χαμάς για περισσότερες παραχωρήσεις πριν τυχόν νέες συζητήσεις για εκείνους που κρατά η οργάνωση στη Γάζα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Τελ Αβίβ, επεσήμανε ότι δεν θα υποχωρήσει σε αυτές τις ακραίες απαιτήσεις της Χαμάς.

Η ισραηλινή αντιπροσωπεία δεν παραβρέθηκε στο Κάιρο για να συζητήσει τυχόν νέα εκείνη την Κυριακή, ενώ η Χαμάς ήταν παρούσα για τις συζητήσεις.

Ανάμεσα σε άλλα, η ισραηλινή κυβέρνηση ζητά έναν κατάλογο με τα ονόματα των ομήρων πριν συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις, ενώ επιμένει σε διευκρινίσεις για τον αριθμό των ανταλλακτέων. Οι συνομιλίες φαίνεται να βρίσκονται σε αδιέξοδο λόγω των διαφορών.

Σύμφωνα με πηγές, οι διαπραγματευτές εξετάζουν ένα σχέδιο που προβλέπει την ανταλλαγή 40 ομήρων με 400 φυλακισμένους από τις δύο πλευρές. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία και είναι ανεπίσημο αν θα υπάρξει εντός των επόμενων ημερών.

Ο Νετανιάχου είπε ότι δεν έχει λάβει ικανοποιητικές απαντήσεις και απέρριψε την πίεση να τερματίσει τον πόλεμο προτού επιτύχει τους στόχους της κυβέρνησής του. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, υποστήριξε ότι θα συνεχίσει την πάλη μέχρι να επιτύχει την απόλυτη νίκη.

δειτε ακομα

δειτε ακομα