Νετανιάχου προς Μπάιντεν: Το 82% των Αμερικανών υποστηρίζει το Ισραήλ

Αντιδρώντας στα κριτικά σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για την Ισραηλινή κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις στη Γάζα, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφέρθηκε σε πρόσφατη δημοσκόπηση που δείχνει ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών υποστηρίζει το Ισραήλ στην ενεργειακή του επίθεση εναντίον της Χαμάς.

Σε μια τηλεοπτική συνέντευξη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι αν η Ισραηλινή κυβέρνηση συνεχίσει με την τωρινή στάση της, υπάρχει κίνδυνος να χάσει τη διακρατική υποστήριξη.

“Από την έναρξη της σύγκρουσης, ηγούμαι μιας διπλωματικής εκστρατείας για να ανακουφίσω την πίεση για άμεσο τέλος της και ταυτόχρονα να εξασφαλίσω υποστήριξη για την Ισραηλινή πλευρά”, ανέφερε ο Νετανιάχου επεξηγώντας την προσπάθειά του.

Με αναφορά στη δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε, όπου το 82% των Αμερικανών υποστήριξε το Ισραήλ στην σύγκρουση με την Χαμάς, ο Νετανιάχου εξέφρασε ικανοποίηση για τη στήριξη: “Έχουμε σημαντική υποστήριξη”, και αυτό μας δίνει τη δύναμη που χρειαζόμαστε για την επίτευξη του στόχου μας στη σύγκρουση”.

δειτε ακομα

δειτε ακομα