Νετανιάχου: Η επιστροφή των ομήρων είναι απαραίτητη για να υπάρξει κατάπαυση του πυρός

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, εξέφρασε για ακόμη μια φορά απόρριψη για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα χωρίς να γίνει η επιστροφή όλων των ομήρων που συνελήφθησαν από την Χαμάς κατά τη διάρκεια της επίθεσης στις 7 Οκτωβρίου.

«Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός χωρίς την επιστροφή των ομήρων μας. Το λέμε και στους εχθρούς και στους φίλους μας. Θα συνεχίσουμε μέχρι να τους νικήσουμε», δήλωσε στο Reuters ο Νετανιάχου από τη βάση Ραμόν στο νότιο Ισραήλ, όπου επισκέφτηκε σήμερα, επαναλαμβάνοντας έτσι τη θέση της κυβέρνησης.

Άντονι Μπλίνκεν: Άμεσα στην Κύπρο για συνάντηση με τον Χριστοδουλίδη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν, βρέθηκε εκτάκτως στην Κύπρο σύμφωνα με το κρατικό ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό δίκτυο. Επισκέφθηκε τη Λευκωσία στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την επίλυση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο Άντονι Μπλίνκεν και ο Νίκος Χριστοδουλίδης συζήτησαν για την πρόταση για έναν ανθρωπιστικό διάδρομο προς τη Γάζα, ενώ αναμένεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών δεν θα μείνει για πολύ παραπάνω. Όπως αναφέρει το sigmalive.com, ο Νίκος Χριστοδουλίδης είχε προαναγγείλει νωρίτερα μια έκτακτη επίσκεψη στην Κύπρο σχετικά με αυτό το θέμα. Τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία πασχίζει να διασφαλίσει ότι η ανθρωπιστική βοήθειά της προς τη Γάζα θα ρέει ανεμπόδιστη.

δειτε ακομα

δειτε ακομα