Εισβολή διαδηλωτών στο Χρηματιστήριο του Παρισιού: Νέο χάος στη Γαλλία (με βίντεο & φωτογραφίες)

Η κατάσταση στη Γαλλία παραμένει έκρυθμη μετά από τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και την αύξηση των ορίων ηλικίας από τα 62 στα 64 έτη που έκανε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Σήμερα, φορώντας σημαίες, κρατώντας αναμμένους πυρσούς και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, περίπου 200 και 300 εξοργισμένοι διαδηλωτές εισέβαλαν στα κτίρια του χρηματιστηρίου του Παρισιού Euronext.

Τα συνθήματα των διαδηλωτών ήταν: «Είμαστε εδώ, είμαστε εδώ, ακόμη και αν ο Μακρόν δεν το θέλει, είμαστε εδώ».

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι διαδηλωτές πλέον στοχοποιούν όλο και περισσότερο τα σύμβολα του καπιταλισμού και των επιχειρήσεων στη Γαλλία, μετά τις προηγούμενες διαμαρτυρίες κατά των γραφείων της LVMH, της BlackRock και της Natixis.

Εκπρόσωπος του χρηματιστηρίου δήλωσε ότι οι διαδηλωτές δεν είχαν αντίκτυπο στις δραστηριότητες του και δεν προκλήθηκε κανένα πρόβλημα στις συναλλαγές.

Σε άλλο σημείο της πόλης, οι απεργοί σιδηροδρομικοί πραγματοποίησαν μια ειρηνική διαδήλωση στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare de Lyon, βάζοντας φωτιά σε ξύλινες παλέτες.

Ο συνδικαλιστής της Sud-Rail, Φαμπιέν Βιλεντιέ, δήλωσε: «Μας λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τη χρηματοδότηση των συντάξεων. Δεν χρειάζεται να παίρνουμε τα χρήματα από τις τσέπες των εργαζομένων, υπάρχουν μερικά στις τσέπες των δισεκατομμυριούχων».

Τέλος, ο πρόεδρος Μακρόν αποδοκιμάστηκε στη δεύτερη δημόσια έξοδο του από την υπογραφή του νομοσχεδίου και χαμογελάζοντας βγάζει selfies με ομάδες μαθητών, γονέων και δασκάλων που διαδήλωσαν κατά των μεταρρυθμίσεων του συνταξιοδοτικού συστήματος.

paris-diamart.jpg

δειτε ακομα