Ναβάλνι: Χιλιάδες αποχαιρέτησαν τον διακεκριμένο ηγέτη της αντιπολίτευσης

Με τους ήχους του “My Way” του Φρανκ Σινάτρα, η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι ταφήκε σήμερα στο νεκροταφείο Μπορισόφσκογε, στη Μόσχα. Χιλιάδες άνθρωποι ακολούθησαν τη νεκρική πομπή με τα πόδια από την εκκλησία της Εικόνας της Μητέρας του Θεού στην περιοχή Μαρίινο, όπου ζούσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης.

Κατά την ταφή, παιχνίδισε το soundtrack από την τελευταία σκηνή της ταινίας “Terminator 2”, όπου ο Σβαρτσενέγκερ λέει τη διάσημη ατάκα “I’ll be back” (“Θα επιστρέψω”).

Σύμφωνα με συνεργάτες του, ο Ναβάλνι θεωρούσε το “Terminator 2” την καλύτερη ταινία στον κόσμο.

Πλήθη κόσμου συρρέουν στις πύλες του νεκροταφείου Μπορισόφσκογε για να αποτίσουν φόρο τιμής, ενώ δυνάμεις ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Κατά τη νεκρώσιμη ακολουθία, η σορός του Ναβάλνι εκτέθηκε με ανοιχτό φέρετρο για τους συγγενείς του. Η μητέρα του Λιουντμίλα και ο πατέρας του Ανατόλι κάθονταν δίπλα στο φέρετρο, κρατώντας κεριά, καθώς ο ιερέας τραγούδαγε την εξόδιο ακολουθία.

Χιλιάδες Ρώσοι πολίτες είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από την εκκλησία για να αποχαιρετήσουν τον Ναβάλνι, ρίχνοντας λουλούδια και φωνάζοντας συνθήματα όπως “όχι στον πόλεμο” και “δεν θα ξεχάσουμε τον θάνατό σου”.

Πολιτικοί από τη Γαλλία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ, καθώς και μέλη της ρωσικής αντιπολίτευσης, παρακολούθησαν την ταφή, παραμένοντας ελεύθεροι στη χώρα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα