Δευτέρα: Καταστροφική η διαχείριση της τραγωδίας από την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη αντιμετωπίζει έντονες πιέσεις για την ανεπαρκή διαχείριση της τραγωδίας στα Τέμπη, όπου ένα τρένο εκτροχιάστηκε και σκότωσε 57 ανθρώπους. Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης και κατηγορούν την κυβέρνηση για την ανεπάρκεια των δημόσιων υπηρεσιών στη χώρα.

Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς η χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο. Καμία θαλάσσια σύνδεση δεν παρέχεται μεταξύ της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών και τα τρένα παραμένουν στον σταθμό για όγδοη συνεχόμενη ημέρα. Επίσης, οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες απείχαν από την εργασία τους για 24 ώρες μετά από κάλεσμα της κλαδικής συνομοσπονδίας και μαθητές συμμετείχαν σε πορείες.

Οι πολίτες εκφράζουν την πικρία τους για την παρακμή των δημόσιων υπηρεσιών μετά τα σχέδια λιτότητας που επέβαλαν οι πιστωτές της Ελλάδας για να βγάλουν τη χώρα από το τέλμα. Οι διαδηλωτές ζητούν την αποχώρηση της κυβέρνησης και τη βελτίωση της κατάστασης στη χώρα.

Η Ελλάδα συγκλονίζεται από το δράμα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, κοντά στην πόλη της Λάρισας. Δύο τρένα, ένα επιβατικό και ένα εμπορικό, ταξίδεψαν για αρκετά χιλιόμετρα στην ίδια γραμμή πριν συγκρουστούν μετωπικά, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 3 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 100. Η αγανάκτηση των Ελλήνων είναι μεγάλη, καθώς το ερειπωμένο κρατικό σιδηροδρομικό δίκτυο και οι ελλείψεις στην ασφάλεια του συστήματος φαίνεται να εξηγούν αυτό το τραγικό γεγονός.

Η αγανάκτηση των Ελλήνων εκφράζεται δημόσια, με συγκεντρώσεις και πανό που απαιτούν δικαιοσύνη για τα θύματα. Πολλοί Ελληνες θέτουν τους ηγέτες τους προ των ευθυνών τους και κατηγορούν την κυβέρνηση για την έλλειψη χρημάτων στην παιδεία και τα νοσοκομεία. Οι γονείς των θυμάτων καταρρέουν και η χώρα συγκλονίζεται από το πένθος.

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι επρόκειτο για ένα τραγικό ανθρώπινο λάθος, αλλά τα συνδικάτα των σιδηροδρομικών υπενθυμίζουν ότι είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις σοβαρές τεχνικές βλάβες στη γραμμή αυτή πολύ πριν από την τραγωδία, χωρίς να εισακουστούν. Οι Ελληνες απαιτούν δικαιοσύνη και αποζημίωση για τα θύματα, ενώ οι εικόνες της καταρρακωμένης κοινωνίας συγκλονίζουν τον κόσμο.Ο υπουργός Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, παραδέχτηκε ότι το ατύχημα που συνέβη θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν είχε ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του «συστήματος τηλεδιοίκησης». Ο σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος παραδέχθηκε την ευθύνη για το ατύχημα, προφυλακίστηκε. Επιπλέον, αναμένεται να κινηθούν διαδικασίες κατά άλλων στελεχών του σιδηροδρομικού δικτύου.

Ο πρωθυπουργός έζητησε συγχώρεση από τις οικογένειες των θυμάτων και ζήτησε βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έστειλε εμπειρογνώμονες στην Αθήνα για να βοηθήσουν στην εξέταση του ατυχήματος. Η οργή στρέφεται και κατά της σιδηροδρομικής εταιρείας Hellenic Train, η οποία υπενθυμίζει ότι η ευθύνη για τη συντήρηση του δικτύου ανήκει στην ελληνική δημόσια εταιρεία ΟΣΕ.

Τέλος, στο άρθρο αναφέρεται ότι ο πρωθυπουργός έκανε ένα mea culpa που θεωρείται ότι ήρθε πολύ αργά για πολλούς. Επίσης, υπάρχει μια εικόνα που δείχνει πορεία στην Αθήνα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα