Μόντε: Ας σώσουμε τη Σιλικόνη Βάλλευ. Εκεί κατοικούν 85 δισεκατομμυριούχοι και 163.000 εκατομμυριούχοι.

Η χρεοκοπία της Silicon Valley Bank δεν προκάλεσε συγκίνηση στην αμερικανική κοινή γνώμη, καθώς η Καλιφόρνια έχει γίνει έμπειρη στη διαχείριση των ανισοτήτων και των παράπλευρων ζημιών των εταιρειών τεχνολογίας και των δισεκατομμυριούχων της. Η κατάρρευση της Silicon Valley Bank δεν προκάλεσε συμπάθεια πέρα από την περιοχή του Palo Alto, και οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων εκφράζουν σαρκαστικά σχόλια. Οι επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων προειδοποιούν ότι η εθνική ασφάλεια βρίσκεται σε κίνδυνο και ότι η Κίνα θα εκμεταλλευτεί την κατάσταση.

Ο τεχνολογικός κλάδος χρειάστηκε να απολύσει περίπου 200.000 υπαλλήλους από την άνοιξη του 2022, και συσσωρεύονται σκάνδαλα, όπως η χρεοκοπία της πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων FTX. Ταυτόχρονα, διευρύνονται οι ανισότητες στην περιοχή της Καλιφόρνιας, καθώς το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών διευρύνεται περαιτέρω στον τεχνολογικό κλάδο, ενώ μειώνεται στην υπόλοιπη χώρα.α να είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες εκπαιδευτικές ιδρύσεις της περιοχής. Σύμφωνα με το βιβλίο, η Silicon Valley είναι ένας κόσμος όπου οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες και οι δισεκατομμυριούχοι έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα που εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντά τους, ενώ οι φτωχοί και οι μεσαίοι τάξεις έχουν περιορισμένη πρόσβαση στους πόρους και τις ευκαιρίες.

Στην πραγματικότητα, η Silicon Valley φιλοξενεί μια από τις πλουσιότερες κοινότητες στον κόσμο, με 85 δισεκατομμυριούχους και 163.000 εκατομμυριούχους. Το 2022, το 10% των κατοίκων κατείχε το 66% του συνολικού πλούτου της περιοχής, ενώ το πλουσιότερο 1% κατείχε το 36% των πόρων. Μόνο οκτώ φορολογούμενοι αντιστοιχούν σε περισσότερους από 500.000 κατοίκους ή τα μισά σπίτια στην περιοχή.

Ωστόσο, η περιοχή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ανισότητας και φτώχειας. Σχεδόν το ένα τέταρτο των κατοίκων ζει κάτω από το ομοσπονδιακό όριο της φτώχειας και 22.000 άνθρωποι δεν έχουν καν τραπεζικό λογαριασμό. Επιπλέον, οι τιμές στέγασης είναι τόσο υψηλές που είναι αδύνατον για όσους δεν κερδίζουν τουλάχιστον το επταπλάσιο από το όριο της φτώχειας να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες χωρίς να χρεωθούν.

Η ανισότητα στη Silicon Valley είναι τόσο μεγάλη που πολλοί κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή τα τελευταία χρόνια. Οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες και οι δισεκατομμυριούχοι έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα που εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντά τους, ενώ οι φτωχοί και οι μεσαίοι τάξεις έχουν περιορισμένη πρόσβαση στους πόρους και τις ευκαιρίες.Το όνομά του είναι αυτό που τον χαρακτηρίζει. Στην περίπτωση του SVB, η Silicon Valley είναι η μόνη υπεύθυνη για την κατηγορία που αντιμετωπίζει.

δειτε ακομα