«Μην μιλάτε στα σχολεία για τον μισογυνισμό του Άντριου Τέιτ»

Αντίθετα με τις προσδοκίες, σήμερα η έκδοση της εφημερίδας Observer αποκαλύπτει ότι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές συμβουλεύουν τη βρετανική κυβέρνηση να μην αναφέρει λεπτομέρειες για τον μισογυνισμό του ρουμανικού influencer Andrew Tate, ο οποίος μεγαλουργεί στον τομέα αυτό και απολαμβάνει την υποστήριξη πολλών χρηστών.

Τα σχολεία αναφέρουν αύξηση των περιπτώσεων μισογυνισμού και σεξουαλικής παρενόχλησης από αγόρια ηλικίας έως εννέα ετών, αλλά οι εκπαιδευτικοί συνιστούν στην κυβέρνηση να μην μιλάει για τον influencer Andrew Tate, που κατατάσσεται στους “βασιλιάδες της τοξικής αρρενωπότητας”.

Ένα μικρό φιλανθρωπικό ίδρυμα με έδρα το Rotherham, το Diversify, το οποίο διοργανώνει σχολικά εργαστήρια για την ένταξη, δέχεται περίπου 25 κλήσεις την εβδομάδα από σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Αγγλία που ζητούν βοήθεια για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης και των «σοκαριστικών μισογυνιστικών περιστατικών». Πολλοί αναφέρουν την επιρροή του Tate, ο οποίος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στη Ρουμανία για ύποπτη εμπορία ανθρώπων και οργανωμένο έγκλημα. Τα βίντεο TikTok του Άντριου Τέιτ ενθαρρύνουν τα αγόρια να θεωρούν ότι μια γυναίκα ανήκει στον φίλο της και τα κορίτσια που δεν μένουν σπίτι είναι «τσάπες». Επιπλέον, αντί να τιμωρούνται οι δράστες της σεξουαλικής παρενόχλησης, τα θύματα κατηγορούνται για αυτό.

Η συνιδρύτρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης, Sara Cunningham, εκτιμά ότι ο κάθε μαθητής μπορεί να έχει έως και οκτώ συμμαθητές που θα θαυμάζουν τον Τέιτ. Παρόλα αυτά, οι υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας ενθαρρύνουν τους επικεφαλής των σχολείων να μην ενθαρρύνουν τις συζητήσεις για τις απόψεις του Andrew Tate στα μαθήματα προσωπικής, κοινωνικής αγωγής και υγείας, και δεν παρέχουν πόρους για την κατάρτιση σχετικά με αυτά τα θέματα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα