Μετάβαση μεταξύ Ζελένσκι και Φον ντερ Λάιεν στο Κίεβο – Τι συζήτησαν για την πορεία ένταξης της Ουκρανίας

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά την παρουσία της στο Κίεβο και κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε την πεποίθησή της ότι η Ουκρανία μπορεί να προχωρήσει προς την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν γίνουν τα απαραίτητα μέτρα μεταρρύθμισης.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναφέρθηκε στην «εντυπωσιακή πρόοδο» που έχει σημειώσει η Ουκρανία και επαινέθηκε τις μεταρρυθμίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί. Ανέφερε ότι «ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αντιμετωπίζετε έναν υπαρξιακό πόλεμο και ταυτόχρονα πραγματοποιείτε βαθιές μεταρρυθμίσεις στη χώρα σας».

Φον ντερ Λάιεν: Πιστεύω ότι η Ουκρανία θα προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας ένταξης.

Ακόμη, τόνισε ότι η Ουκρανία βρίσκεται «στη διαδικασία ολοκλήρωσης των εκκρεμών μεταρρυθμίσεων. Εάν αυτό συμβεί, είμαι βέβαιη ότι η Ουκρανία μπορεί να επιτύχει το φιλόδοξο στόχο της προώθησης προς το επόμενο στάδιο της διαδικασίας ένταξης».

Η πρόεδρος της Κομισιόν βρίσκεται στην Ουκρανία για έκτη φορά και τέσσερις ημέρες πριν από την παρουσίαση των εκθέσεων της Επιτροπής για τη διεύρυνση, στις 8 Νοεμβρίου.

δειτε ακομα

δειτε ακομα