Μέγας Αρχιμανδρίτης: Τι λέει για την κλοπή του ρολογιού – Σάλος στην Τουρκία

Η κλοπή ρολογιού από μια συλλογή στην Τουρκία προκαλεί αίσθηση και ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αγαθάγγελος Σίσκος, συνελήφθη μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο που καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας, φαίνεται να παίρνει το ρολόι από το κατάστημα με αντίκες.

Το ρολόι αυτό, που κατασκευάστηκε το 1800 για λογαριασμό των Ανακτόρων και αξίζει 24.000, είναι μέρος μιας συλλογής και η είδηση της κλοπής του έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Από την πλευρά του, ο Αρχιμανδρίτης αρνείται τις κατηγορίες και ζητά να απαλλαγεί από την κατηγορία της κλοπής. Σύμφωνα με δηλώσεις του, πήρε το ρολόι «κατά λάθος» και το επέστρεψε στο κατάστημα όταν το αντιλήφθηκε.

Ο υψηλόβαθμος ιερωμένος του Οικουμενικού Πατριαρχείου απελευθερώθηκε μετά από παρέμβαση της αστυνομικής φρουράς του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος τον έθεσε σε αργία μέχρι την πλήρη διευκρίνιση της υπόθεσης.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να κάνει καμία δήλωση για την υπόθεση μέχρι να πληρωθούνε όλες οι λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί:

δειτε ακομα