Σύλληψη του Μεγάλου Αρχιμανδρίτη του Φαναριού για κλοπή ρολογιού στην Τουρκία

Ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αγαθάγγελος Σίσκος, συνελήφθη τη Δευτέρα του Πάσχα (17/4) στην Τουρκία για κλοπή ρολογιού τσέπης μεγάλης αξίας. Το ρολόι κατασκευάστηκε για συλλεκτική συλλογή το 1800 για λογαριασμό των Ανακτόρων, σύμφωνα με τον εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας».

Ο Αρχιμανδρίτης μπήκε στη φυλακή αλλά εξήλθε μετά από παρέμβαση της αστυνομίας του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Ωστόσο, ο Πατριάρχης τον έβαλε σε αργία επ’ αόριστον. Η υπόθεση έχει λάβει εκτενείς διαστάσεις στα τουρκικά ΜΜΕ και στο Διαδίκτυο, με προβολή σχετικού βίντεο και θέτει θέματα προβολής του Πατριαρχείου.

Ο μεγάλος Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Σίσκος είναι επίσης Αρχαιοφύλακας του Οικουμενικού Πατριαρχείου και κατάγεται από την Καστοριά.

Σε σχετική συνέντευξή του, ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση, λέγοντας ότι είναι ένα θεσμικό ζήτημα το οποίο ανατέθηκε σε νομικό. Επιπλέον, αρνήθηκε να παράσχει περαιτέρω σχόλια, αναφέροντας ότι δεν έχει την άδεια του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου να μιλήσει στη δημοσιογραφία.

δειτε ακομα