Μάχη εντυπώσεων μεταξύ Ισραήλ – Ιράν

Το Ισραήλ αντιδράσει στο Ιράν από νωρίς το πρωί, αλλά προσωρινά έτσι ώστε να μην μπορεί η Τεχεράνη να ανταποκριθεί με δυναμικότερη επίθεση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί κάποια επίθεση από το Τελ Αβίβ, ούτε σε ιρανικό ούτε σε ιρακινό ή συριακό έδαφος. Η παρέμβαση ήταν προειδοποιητική και αβέβαιη.

Το Ιράν θέλει να χαμηλώσει την σημασία της επίθεσης, μιλώντας για έκρηξη από άγνωστη πηγή. Αυτό γίνεται για να αποφύγει αντίποινα και να δείξει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει επιθέσεις.

Το παιχνίδι των εντυπώσεων είναι ουσιώδες. Η επίθεση στην Ισφαχάν ήταν προειδοποιητική, υπονοώντας επιθέσεις σε πυρηνικές υποδομές του Ιράν στο μέλλον.

Η ισραηλινή ηγεσία δεν αναλαμβάνει ευθύνη για την επίθεση, ενώ υπάρχει αβεβαιότητα για το αν θα ακολουθήσει άλλες επιθέσεις.

Τα γεγονότα αυτά είναι μέρος διαπραγματεύσεων μεταξύ Νετανιάχου και Μπάιντεν. Οι εξλίστροι που πιθανώς ακολουθήσουν απαιτούν προσοχή, καθώς οι εξτρεμιστές δεν είναι απρόβλεπτοι.

Ισραήλ και Ιράν προσπαθούν να επιβεβαιώσουν τις ακραίες τους θέσεις. Είναι σημαντικό να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη των γεγονότων, καθώς η κατάσταση είναι εύθραυστη.

δειτε ακομα

δειτε ακομα