Μ. Βρετανία: Οι Συντηρητικοί ετοιμάζονται για την Αντιπολίτευση

Ο τωρινός υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, που υπήρξε πρωθυπουργός από το 2010 ως το 2016, έκανε σχόλια σχετικά με τον χρόνο που πέρασε στην αντιπολίτευση ως ηγέτης των Τόρις, δηλώνοντας ότι “χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο”. Η βοηθός του Κέιτ Φολ, επίσης, εξέφρασε τη δυσκολία του να προετοιμαστεί κάποιος πολιτικός για τη μετάβαση από την κυβέρνηση στην αντιπολίτευση.

Η επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας των Συντηρητικών προειδοποίησε για την πιθανή αλλαγή εξουσίας μετά τις ερχόμενες εκλογές. Υπάρχει αναστάτωση στα Τόρις, με περίπου 60 βουλευτές που έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα ξαναεκλεγούν, φοβούμενοι την ήττα.

Οι υποψήφιοι βουλευτές που επαναπαρουσιάζονται σκέπτονται πώς θα είναι η ζωή στην αντιπολίτευση, ενώ η μετάβαση από την κυβέρνηση είναι άμεση. Οι εμπειρίες παλαιότερων βουλευτών δείχνουν ότι τα πράγματα είναι δύσκολα στην αντιπολίτευση, με την έλλειψη υποστήριξης που παρείχε η κυβέρνηση.

Παρά την απώλεια εξουσίας και την αλλαγή καθηκόντων, οι Συντηρητικοί θα πρέπει να αναζητήσουν νέες ιδέες και επαφές με τα media προκειμένου να επανακερδίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού.

Τελικά, οι Τόρις ονειρεύονται τη γρήγορη επιστροφή τους στην εξουσία, αν και γνωρίζουν ότι ο δρόμος μπορεί να είναι δύσκολος, είτε είναι στην κυβέρνηση, στην αντιπολίτευση ή απλά ως πολίτες.

δειτε ακομα

δειτε ακομα