Λουλούδια και κεριά στο σπίτι της Τίνα Τέρνερ στην Ελβετία

Οι κάτοικοι του Κούσναχτ (Küsnacht), κοντά στην Ζυρίχη της Ελβετίας, τιμούν τη μνήμη της Τίνα Τέρνερ με λουλούδια και κεριά στο σπίτι της για τα τελευταία 30 χρόνια. Λίγο μετά την ανακοίνωση του θανάτου της, πολλοί θαυμαστές της βασίλισσας του ροκ συρρέουν στην ιδιοκτησία για να την τιμήσουν.

Η Τίνα Τέρνερ έζησε για σχεδόν 30 χρόνια στο κάστρο Algonquin στο Küsnacht. Το καντόνι του Küsnacht αναφέρει ότι η Τέρνερ “ενέπνευσε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με τη μοναδική της φωνή και άγγιξε πολλούς κατοίκους του Küsnacht με τη ζεστασιά και τη σεμνότητά της”.

Η Τίνα Τέρνερ απαρνήθηκε την αμερικανική της υπηκοότητα το 2013 και έζησε στην Ελβετία μαζί με τον σύντροφό της, τον Έρβιν Μπαχ. Το ζευγάρι πλήρωσε 76 εκατομμύρια δολάρια για το δεκαόροφο κτίριο στη βόρεια όχθη της λίμνης της Ζυρίχης το 2021, το οποίο θα λειτουργήσει ως καταφύγιο τους για τα Σαββατοκύριακα.

Η Τίνα Τέρνερ απέκτησε την υπηκοότητα της Ελβετίας και συμμετείχε στις λαϊκές ψηφοφορίες της χώρας με το διαβατήριό της. Το 2021, το Πανεπιστήμιο της Βέρνης της απένειμε τον τίτλο του επιτίμου διδάκτορα για το έργο της ως καλλιτέχνης.

δειτε ακομα