Κύπρος: Οι αβάσιμες απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Κόμπος, δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τις απειλές που διατυμπάνισε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ κατά της χώρας του. Σε μια συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των Φιλιππίνων στη Λευκωσία, εξέφρασε την ανεμπόδιστη θέση της Κύπρου αναφορικά με τυχόν στρατιωτικές ενέργειες.

Ο Χασάν Νασράλα, ηγέτης της Χεζμπολάχ, πρόσφατα απείλησε την Κύπρο αναφέροντας ότι η παρουσία βάσεων του Ισραήλ για στρατιωτικούς σκοπούς στη χώρα θα μπορούσε να την καθιστά συμμέτοχο σε πιθανές συγκρούσεις. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, πρόεδρος της Κύπρου, απέρριψε κατηγορηματικά αυτές τις κατηγορίες χαρακτηρίζοντάς τες ως αβάσιμες. Επίσης, τόνισε πως η χώρα του αποτελεί μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος.

Ο Κώστας Κόμπος επαναλάμβανε σήμερα την αβεβαιότητα των απειλών του ηγέτη της Χεζμπολάχ και επέμεινε πως η Κύπρος δεν εμπλέκεται ούτε σκοπεύει να πραγματοποιήσει στρατιωτικές ενέργειες κατά άλλων χωρών στην περιοχή.

Ενώ έχουν ληφθεί διπλωματικά μέτρα και έχει εκφραστεί η υποστήριξη πολλών χωρών προς την Κύπρο, ο Κώστας Κόμπος υποστήριξε πως εργάζονται προκειμένου να προστατεύσουν τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών της.

δειτε ακομα

δειτε ακομα